>Esittely     >Bordercolliet     >Kasvatus      >Etusivu     >Muuta

Caldwellin tilukset

Maatilastamme


     Pic © northdevonfarmer

Sijainti ja ympäristö

Caldwell Bordercollies -kennel sijaitsee Etelä-Suomessa, lähellä maan itärajaa. Lappeenrannan vieressä on paikkakunta nimeltä Luumäki, jossa Caldwellin koirapoppoo asuu tyytyväisenä eläen lammastilan paimenkoiran tehtävissä. Luumäestä Lappeenrantaan kestää noin puoli tuntia ja Kouvolaan kestää lähemmäs 40 minuuttia, bussilla matka kestää hitusen kauemmin.

Kennel sijaitsee melko syrjäisällä ja harvaan asutulla alueella, eikä kennelin pihasta kantautuvat koiran haukahdukset ja lampaiden äänet pääse naapureita häiritsemään, koska lähin naapuri asuu melkein kilometrin päässä. Ympäristössä on laajoja havumetsäalueita, kesällä kirkkaan keltaisia rypsipeltoja ja vihertäviä niittyjä. Kotitalomme takana siintää myös järvi, jonne kuumina päivinä voi pulahtaa uimaan. Järvi kuitenkin on sen verran piilossa pöheikköjen ja puiden takana ettei sitä ihan heti parkkipaikalta huomaakkaan. Lampaille on rakennettu pihapiiriin useita vehreitä laidunmaita ja tarhauksia, ja lampola. Hieman kauemmas omakotitalosta rakennettuun lampolaan mahtuu 50 lammasta.

Pics © Sami Samuelsson , Paperiliitin

Rakennukset

Omakitalo on kaksikerroksinen, vuonna 2010 rakennettu taivaansininen ja mustakattoinen ihmisten ja koirien asuttama asuintalo. Koirat saavat olla vapaana sisällä sekä myös ulkona. Koirille ei siis ole erillisiä tiloja talossamme pentuhuonetta lukuunottamatta. Talon edustalle on rakennettu terassi loikoilua varten. Eteisessä kenkätelineiden ja naulakkojen vieressä on arkun tapainen kätevästi avautuva puulaatikko, joka toimii myös sohvana. Koirat tykkäävät katsella ulos ikkunasta sohvalla istuen ja välillä joku myös torkahtaa koristetyynyjen päälle. Eteisen oikealla puolella on kaksi ovea, toinen vie vessaan ja toinen kodinhoitohuoneeseen, josta taasen on ovi koirien ulkotarhaan, suihkuun ja saunaan. Ulkotarhassa koirat eivät vietä kovin paljon aikaa. Eteistä suoraan kävellen tullaan isoon huoneesen, joka tosin on jaettu ns. keskikäytävään, vas. keittiöön ja oik. olohuoneeseen. Olohuoneessa on rappuset yläkertaan. Yläkerta on pyhitetty makuuhuoneelle, tietokonehuoneelle ja varastotilalle. Kirjojen ystävänä olen varannut yläkertaan myös pienen kirjaston, jossa aikani kulkee nopeasti kirjoja lueskellen.

Lampola on tosiaan sen 50 lampaan asuttama, jossa koirat käyvät aina välillä kurkkaamassa lampaita. :) Lampailla on ainakin minun ja mieheni mielestä hyvät oltavat. Me siis rakennutimme heti Luumäelle muuttomme yhteydessä lampolan ja viritimme laitumille sähköaidan.